SORKSÁR KÖZPARK

KASIB - hun2

Budapest XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata azzal a szándékkal kereste meg irodánkat, hogy Soroksár Hősök tere Templom utca és a Jelző utca közötti szakaszára közterület alakítási tervet készíttessen. A terv elsődleges célja egy köztéri szobor helyének meghatározása, biztosítása, tekintve hogy az Önkormányzat az elsősorban sváb származású soroksári lakosok elhurcolásának 70. évfordulója alkalmából 2016 májusában méltó emléket kíván állítani.

 

A szobor elhelyezése mellet szükséges a kapcsolódó területek megfelelő színvonalú rendezése, egységes koncepció szerinti kialakítása, egy rendezett közösségi tér és ahhoz kapcsolódó, hosszan elnyúló zöldfelületi sáv tervezése, mely szervesen kapcsolatot létesít a Nagyboldogasszony templom és a vasúthoz közel tervezett rendőrségi épület között, továbbá színvonalas, reprezentatív kialakítása révén központi rendezvénytér szerepet is képes betölteni Soroksár életében.

 

A tervezés célja, hogy Soroksár egy különösen kedvező elhelyezkedésű, alulhasznosított területére olyan koncepció készüljön, mely meghatározza a terület fejlesztési irányát, funkcióit, jellegét, és amely kiindulási alapja lehet a további, részletesebb tervek elkészítésének.